Hej och hå.

Jag är så sjukt sällskapssjuk för tillfället. Vill antasta allt och alla. Bävar för hur jag kommer vara mot kunderna imorgon på jobbet. Något i stil med ''se mig, älska mig, ta hem mig'' är vad jag är räddast för. Man vet ju aldrig när det slår riktigt slint i hjärnan på små blondiner.

Annars då? Jo, idag har jag gått runt och känt mig som en ensamförsörjande mor. Pannlugg, gammal stereo, skrubbning av köksytorna, besiktning av bilen och min stora stickatröjja är de orsakande faktorerna. Tre hungriga katter går väl an som barn va?

Åh. Skjut mig.

Publicerad 30.07.2013 kl. 22:21

Barfota promenader efter att krogen stängt.

Publicerad 30.07.2013 kl. 01:33

Fotstenarnas hemplats.

Publicerad 28.07.2013 kl. 19:23

Tankar som kan hålla mig vaken om natten.

Har ni någon gång tänkt på hur mycket finare allt låter då man överdramatiserar lite?

Exempel: ''Jag spillde ut kaffet i all morgonstress.'' vs. ''Jag spillde ut kaffet. Plötsligt ockuperade små beiga fläckar mitt köksbord. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. För visst var det något fint med de där fläckarna. En historia bara jag kunde avläsa. Symboler som skvallrade om mitt vardagliga liv.''

Publicerad 27.07.2013 kl. 08:24

Hallelujah.

''Lord be praised, jag ser ljuset Jonathan.'' Var ungefär det jag ville utbrista då jag plötsligt insåg att mitt huvud kändes klart och funktionerande igen där runt 19-tiden. Peeps, jag överlevde mitt livs längsta migränanfall. Cirkus två dagar blev saldot på det som började i tisdags, urartade i onsdags och till stor del helades på denna ljuva torsdag.

Ni skulle ha sett mig. Blev plötsligt världens gladaste och ljuvligaste kassatant. Kunde ha suttit i kassan hela natten, dessvärre ville mina medarbetare hem. Förstår absolut inte varför.

Åh, sådan eufori att ha tillbaks sin hjärna. Brutalt underskattat med normal syn och ett huvud som inte är på gränsen till att sprängas. Ska försöka minnas det nästa gång jag får för mig att dränka mina hjärnceller och så där.

Publicerad 25.07.2013 kl. 21:27

Mums.

Publicerad 25.07.2013 kl. 21:11

För vi ska gräva ner dem, hon och jag.

Publicerad 24.07.2013 kl. 21:44

Fan.

Arbetsdagen från helvetet. Kommer till jobbet, är lite sen. Inser att jag glömt arbetsnyckeln hemma. Får låna snäll kollegas nyckel för att slippa upp till personalrummet. Lånar en tröjja från kontoret. Sätter mig bakom kassan. Allt verkar lugnt. Så plötsligt slår världens migränanfall på. Jag kan knappt se något, mitt synfält består mest av ljusfläckar och döda vinklar. Vänsterhand domnar bort. Jag blir ivägskickad på kaffepaus. Äter en banan och dricker en kopp kaffe. Då slår illamåendet in. Springer på toaletten och kräks. Det känns lite bättre. Tänker att jag nog klarar mig trots allt, efter lite uppfräschning förstås. Drar mig tillbaka till min kassa. Svag och hänging gör jag mitt bästa trots halvblindhet och frossa. Det gick ändå rätt bra, enda tills jag kände att det var dags igen. Panikplingade på knappen för att få dit någon av mina medarbetare. Rusade upp till personalrummet och bänkade mig på wc-golvet. ''Maria, hur mår du? Du åker säkert hem nu va? Jag skriver in det på listan.''. Jotackhej.

Kom hem, lade mig på soffan där jag sedan låg utslagen till långt in på eftermiddagen. Imorgon kör vi igen. Wish me luck.

Publicerad 24.07.2013 kl. 21:00

This city.

Publicerad 23.07.2013 kl. 10:06

Ghosts in the Wind.

Publicerad 23.07.2013 kl. 02:47

När du strippar och klär av dig är det samma grej.

Ledig vecka byts mot chefens dotters skift. Bra att få in mera pengar och ha något vettigt att fördriva tiden med tycker jag. Bra att få umgås med trevliga arbetskompisar. Bra att inte ha för mycket tid att tänka på allt möjligt onödigt. Bara bra.

Så där annars letar jag febrilt efter förändring. Vill gör si, vill göra så. Klippa håret. Skaffa ny tatuering. Flytta. Resa. Lära mig något nytt. Kunna tala franska. Pröva nya vinsorter och skutta runt bland främlingar.

Publicerad 22.07.2013 kl. 23:58

Hälsade på Edit.

Tyckte det var både tragiskt och passande att hitta döda humlor på gravgården.

Diskuterade livet med Edit. Viskade hemligheter och delade med mig av inre önskningar.

Publicerad 22.07.2013 kl. 22:12

Ska ta skydd under täcket med en kopp te.

Jag vet inte vilket som är jobbigare; att det är lite jobbigt eller att det bara tycks vara för mig som det är jobbigt.

(Ralf, min kära f.d. modersmålslärare, jag nyttjade just din lektion om semikolon. Hoppas du är stolt, vare sig det är så där upphetsande välplacerat eller ej. Ja, och tack för den godkända kursen och all tough love du gav mig på slutet. Det var peppande, på just det där viset jag behöver det ibland.)

Publicerad 19.07.2013 kl. 00:06

Livet lär väl.

Min mor är en sådan där person jag vågar, vill och kan berätta allt åt. Och det är jag så himla tacksam över. För det där med att öppna sig är en av mina svagaste sidor.

Bästa är att hon förstår. Vet vad jag snackar om.

Publicerad 16.07.2013 kl. 00:53

Snyft.

Det är något ganska tragiskt med att hitta sin bh i kattlådan. Ska man skratta eller gråta? Är det en diss mot ens bh-smak eller mot ens bröststorlek?

Och hur sjutton har dom släpat dit den?

Publicerad 12.07.2013 kl. 13:54

Sentimental själ med för mycket sprall i benen och ett virrvarr av tankar snurrandes i huvudet. 
En del kallar mig Maria, andra Mimmi.