Nära havet vill jag bo.

Publicerad 05.06.2014 kl. 20:32

För så där 3 år sedan...

hade jag tydligen tråkigt, av denna vackra skapelse att döma. Alternativt försökte lära mig flyga eller simma i luften.

Publicerad 04.06.2014 kl. 21:41

En regnig stad.

Publicerad 30.05.2014 kl. 08:01

Jävligt rolig, men ack så sentimental

Två saker jag stormgillar med att vara tillbaka i trygga gamla österbotten är att få lyssna på den bortglömda dialekten och dra mina underbart dåliga skämt åt min ack så saknade familj.

Oj som jag saknat vår kollektivt dåliga humor och det kärleksfulla jävlandet med varandra. Har i cirka en vecka skrattat och haft evigt pågående skämt och punchlines om min mors vita ben. Dom är i färgskalan vita strumpbyxor och skär sig lagom mot hennes solbrända övrekropp. Alltså ni förstår inte hur många geniala skämt jag kan dra om detta ämne, just så där jäkla roliga så jag kan skratta åt min egen fyndighet och humor i en evighet efteråt. Sedan att ingen annan, förrutom jag och familjen då, förmodligen skulle finna dem roliga är ju inte mitt problem. Jag har hiskeligt skoj ändå. Helt normal i huvudet har jag ju trots allt aldrig påstått mig vara. Mamma tyckte att det kanske börjar vara dags för mig att gå till hjärndoktorn, efter mitt senaste hysteriska skrattanfall. Kan mycket möjligt vara så att jag har en släng cabin fever, men så länge man skrattar så är väl lite galenskap okej.

Så där annars är det också väldigt trevligt att kunna träffa vännerna häråt hållet. Imorgon ska jag antasta min vapendragare sedan så där 7 år bakåt. Härligt!

Mindre trevligt är ju att sakna folk från fröken Finlands tå-region. Och det gör jag, saknar fina filurer och knasiga konversationer. Att umgås mest hela tiden och avnjuta öl så ofta man ville. Dessutom fäste jag mig i platsen lite mer än jag förväntat mig, saknar lugnet varje gång jag är ute och vinglar i centrum. 

Publicerad 28.05.2014 kl. 23:20

Och va stirrar du på då?

Skäggagamen Sulo.

Publicerad 28.05.2014 kl. 22:53

Ett rum och katt, förmånlig hyra.

Publicerad 27.05.2014 kl. 17:08

Maria mot arbetslösheten, 1-0

Idag är det tisdag.

Idag har jag varit på arbetsintervju.

Idag vandrade jag hem med arbetskontrakt- och nyckel.

Idag är jag tacksam för att min syster i söndags upplyste mig om att de behövde arbetare på hennes jobb och att jag spontant fick åka dit på intervju.

Idag hade jag nytta av treårig utbildning inom ungdoms- och fritidsledarskap.

Om en vecka ska jag ha mitt första skift på ett åldringshem. Diska, mata, hjälpa till i allmänhet och ha aktiviteter i några timmar med dom dementa som bor på hemmet är vad jag anställts för.

Känns rätt bra, ett steg mot ordning i livet igen.

Publicerad 27.05.2014 kl. 16:39

Söta filurer.

Publicerad 26.05.2014 kl. 17:05

Han den där opålitlige Blund

River upp gamla sår. Ordagrant. Sitter med blodiga fingrar i ett mörkt vardagsrum. Det enda som bryter nattens tystnad är en knarrande fläkt och ljudet från mitt tangentbord.

Det är trist här, därav skrapandet på sårskorpor.

Borde sova. Vill. Tyvärr tappade jag och John Blund kontakten för ett flertal år sedan, ibland hittar vi tillbaka till varandra men oftast är vår kommunikation väldigt knaglig. Han brukar höra av sig först då när han får nog av mitt trötta klagande och bönande. Sedan då han väl behagar omfamna mig, ordentligt, kan vi hålla på hur länge som helst.

Inatt är han tydligen upptagen på annat håll. Precis som igår.

Publicerad 26.05.2014 kl. 02:10

Monotypi, skepp och hoj!

Publicerad 25.05.2014 kl. 22:38

Exploderar.

Jag är så förbannat rastlös att det inte är klokt. Avlider snart.

Dldjsflksdjglkjfldjglkfdjglkfdjgkjlfdjgklfdjgklfdjglfdjgklfdlkgjklfdjgklfdjklgjfd. Ungefär.

Är på den nivån att jag är hiskeligt irriterad av all jäkla raslöshet. Så där så jag inte får något vettigt gjort ens för det känns som jag ska explodera i största allmänhet.

Tänkte måla: har inga material till det eller redskap. Inte ens utrymme.

Tänkte ta en löptur: hittar inte byxor/shorts att springa i.

Tänkte köra mållöst runt i bilen: slut på bensin.

Tänkte umgås/tala strunt med någon: alla kollar hockey.

Osv. Osv.

Så nu klagar jag istället. För det är ju en gammal hederlig lösning, använd av alla sedan urminnes tider. Typ. Inte för det hjälper.

Satan i gatan. Idag är jag allt jobbig.

Nå väl, var snäll dotter och klippte mors hår tidigare i alla fall. Så något har jag ju fått gjort. Nästa på agendan är att hitta på botemedel för cancer och aids, samt skapa världsfred och evig jämnlikhet i världen.

Publicerad 25.05.2014 kl. 21:42

December dimman i Karis

Publicerad 24.05.2014 kl. 15:34

Purple Haze

Publicerad 24.05.2014 kl. 01:48

Inga konstigheter med det.

En gång åkte jag en sista gång mot skolan i Karis, den gången tog jag denna bild. Endast för att jag blev kär i tröjan den unge mannen i sätet framför mitt hade på sig. Sådant får man väl va?

Publicerad 23.05.2014 kl. 22:44

Så kan det gå, när man är ute och går.

Jag har landat i hemstaden igen efter en härlig extra vecka i det där stället jag haft en hatkärleksrelation med det senaste året. En vecka där vi blev nyförälskade i varandra och inte ville skiljas åt.

Väl häråt möttes jag av att grannens dörr blivit manglad; sönderslagen och nedklottad. Tydligen kan man kalla någon ''huora rotta'' om de är skyldiga en pengar, fick jag lära mig av poesin någon lämnat efter sig. Kan ju vara bra att veta någon gång i livet. Hemkvarteret är sig i alla fall likt.

Det är varmt, väldigt varmt. Det gör mig glad. Promenerade fem kilometer och bara njöt av värmen. Resulterade i mystiska röda prickar på mina armar, krigsskador i kampen mellan solen och en vimsig halvalbinos sköra hud.

Jag är stressad och pank, men lever. Njuter av tillvaron i värmen, hur som haver. Dags att ta tag i livet igen, sälja bort gammal skrot och böna och be om jobb i varenda knut. Igår ville jag mest bli en liten pöl och gå under, men idag har jag bestämt mig för att jag har hemliga superkrafter och klarar allt. Skönt.

Publicerad 23.05.2014 kl. 19:51

Sentimental själ med för mycket sprall i benen och ett virrvarr av tankar snurrandes i huvudet. 
En del kallar mig Maria, andra Mimmi.
 

Kategorier

Senaste kommentarer

21.04, 22:50Inte längre nitton, part 2. av Longboard all the way.
27.01, 21:27Snö är ju lite roligt. av Åbobruden
28.05, 06:45Ett rum och katt, förmånlig hyra. av Ryggsäcksbruden
20.02, 16:08Det är kaos att växa upp. av Nachos