The ugly truth.

Min helg har varit fantastisk. Fredagen hostade jag tills jag spydde, hade stegring och min hals kändes som om jag svalt ett rivjärn eller en osthyvel. Känslan då du ska ha ner hostmedicin i en hals som är så söndermanglad att du är chockad att den inte blöder som en stucken gris är obeskrivlig. Ärligt talat trängdes det fram en tår eller två vid tillfället. Var säker på att döden var nära då jag satt där och kände av varenda millimeter av hostmedicinens brännande resa genom mitt svalg.

Lördag, dagen då alla unga själar är ute på fuffens har jag spenderat med att sova. Och hosta. För att inte nämna det faktum att jag varit tvungen att snyta mig så mycket att hälften av det jag snyter ut är blod. Senaste utvecklingen var ett kort niagarafall av näsblod för fem minuter sedan.

Publicerad 17.03.2013 kl. 01:45

Solkärlek.

Solen har lyst in i mitt rum hela förmiddagen. Plötsligt förstod jag varför alla blir kära då det närmar sig vår. Har gjort absolut inget och haft en sjukt bra dag bara för att jag fått ligga på min säng och lapa in solstrålarna. Somnade först närmare sju på morgonen och har ändå varit pigg som bara vad tack vare där energin som solen fyller kroppen med. Ska sitta här och vara kär i livet hela dagen tills solen försvinner igen.

Okej, jag ska och övningsköra om 20 minuter så nu ljög jag lite.

Publicerad 13.03.2013 kl. 13:56

Skoltrötta är vi allihopa, allihopa.

Skrev preliminär inför studentskrivningen i samhällslära. Låt oss säga såhär, jag har läst ca 3 sidor av 4 hela böcker. Gick det bra? Aaa, alltså... Kul hade jag i alla fall. Satt och var hyperaktiv som bara vad. Fick ihopskramlat så där 8 ½ sidor av svammel.

Publicerad 08.03.2013 kl. 14:50

Spring för livet.

Fick fnatt. Slängde på joggingskorna, ett par gamla tights, Guns n' Roses t-shirten och en vindtät jacka. Sedan bar det ut i kylan. Lät kroppen välja vägen. I öronen pumpade ''Spring för livet.''-listan och benen sprang som om det var vad vi brukar göra dagligen. Blev ärligt talat chockad. Senast jag var ute och sprang måste ha varit för över ett halft år sedan.

Den deprimerande delen är att jag inbillade mig att det skulle få mig att bli trött så jag kunde lägga mig i mänsklig tid. Nu sitter jag här hypad och älskar att jag känner av varje rörelse i ben och armar. Aldrig är jag nöjd.

Publicerad 07.03.2013 kl. 20:47

Vill aldrig mer lämna sängen.

Kunde inte somna inatt. Som vanligt. Ugglade ända tills morgonen. Åkte in till stan. Hängde med klasskompisar i skolan en stund i väntan på att kanslisten skulle komma till arbete. Fick tillbaka min nyckel. Drog min trötta röv till lägenheten. Insåg att mitt rum såg ut som ett slagfält. Det låg inte bara saker överallt, stora feta dammråttor hade hunnit bosätta sig på varenda möjliga yta under min frånvaro. Plöjde genom allt som låg och skräpade och dammsög som en dåre så fort jag fått av mig läderjackan.

Efter allt krälande bland dammdjur och skräp var jag minst sagt trött. Slocknade som ett litet barn då jag lade mig ner i sängen. Att få sova i en riktig säng (ensam, i sin egen säng) efter en månad på diverse soffor och madrasser var så otroligt gött. Ville aldrig mer stiga upp. Amen.

Publicerad 05.03.2013 kl. 16:17

Tillbaka i civilisationen.

Jag är tillbaka på internatet. Hej där saknade säng, balkong och sociala liv.

Publicerad 05.03.2013 kl. 16:03

Syrrans lilla söta skorpion.

Publicerad 01.03.2013 kl. 04:15

Fel.

Och jag vill bara säga nej. Springa undan. Inte göra dumma saker. Men det blir gång på gång fel. Hur jag än gör. Och jag önskar bara att jag kunde rädda alla från allt.

Publicerad 28.02.2013 kl. 00:04

Fint väder idag.

Fint väder. Slängde på mig fakeläderjackan, sprang ut i ljuset och tog mig till bushållplatsen. Kom till stan. Strosade runt. Övervägde att hoppa på tåget och ta mig till Seinäjoki. Insåg att det kanske inte var en jätte bra idé just idag, eftersom jag inte sovit på ett dygn och kom till slutsatsen att jag möjligtvis hade däckat på någon parkbänk väl i Seinäjoki. Gick in på klädaffärer istället. Provade kopiösa mängder kläder för ros skull. Impulsköpte några plagg. Vandrade vidare. Övervägde att ta mig till biblioteket för att plugga. Skrattade lite inombords åt mig själv och tog bussen hem istället.

Något som förbryllade mig var hur sura alla var idag. Det är ju fint väder och relativt varmt. Vårigt. Kom igen! Jag gick omkring och log som ett fån bara för att jag fick känna solen mot läderjackan. Behövde den där känslan.

Publicerad 27.02.2013 kl. 13:28

Här kommer natten.

Jag går sönder om nätterna. Det har blivit ett faktum. En självklarhet. Håller mig sysselsatt med allt möjligt dumt långt in på början av nästa dag, bara för att inte behöva tänka på den där känslan jag fylls med varje gång jag ska lägga mig.

För det känns som om något äter upp mig innifrån eller försöker riva sin väg ut ur min kropp. Vad och varför vet jag inte. Det känns bara som om varje cell i min kropp börjar hoppa upp och ner, gör revolt. Tankar, minnen, känslor, allt och inget uppenbarar sig. Gör så jag inte förmår att lägga mig, hitta ro. Snurrar runt, spanar på klockan, sporrar dåliga vanor och vet inte vad jag ska göra med mig själv. Sedan på dagen är allt som bortblåst, då kroppen äntligen blivit så utdömd på energi att jag slocknat och får stiga upp till en ny dag igen.

Men just då, på natten. Då känns det som om jag ska bli tokig, spricka. Gå sönder. Jag vill och jag vill inte. Tappar bort mig själv i mörkret. I tystnaden. Vet inte var och vem jag är. Vet inget och allt.

Det värsta är att jag inte vet hur jag ska hitta ut. Allt blir en jävla ond cirkel utan början eller slut.

Ironiskt nog älskar jag också natten. Natten är vacker. Brukade vara vacker i alla fall.

Publicerad 24.02.2013 kl. 20:44

Snordöden.

Försöker bota mig själv med äcklig brustabletts c-vitamin.

Publicerad 19.02.2013 kl. 20:07

Snörvel.

Har dragit på mig en ordentlig snuva, snörvlar bort min hjärnkapacitet och hostar bort min röst. Ungefär. Så spännande. Har säkert hunnit smitta ner en handfull människor under veckan också. Ursäkta.

Så där annars isolerar jag mig för tillfället på syrrans madrass och försöker överrösta ljudet från omvärlden med diverse filmer för att jag inte orkar. För att jag inte får ihop något vettigt. För att jag inte förstår mig på allt. Därför.

Imorgon ska jag sova länge, försöka hitta min självdisciplin och göra något vettigt med min läsledighet. Eller något ditåt. Kanske.

Hldkfeprgjkldföjgklfdjlknakdslaklnvkdnlkvnknvkldnknvkndvklndknvk.

Publicerad 18.02.2013 kl. 01:00

You and me always

Publicerad 04.02.2013 kl. 20:55

Odödlig.

Det går på. Jag snurrar lite hit och lite dit. Så där som det ibland bara ska vara. Lägger mig åtta på morgonen och tror att det är sommar. Äter samma krabbispizza två dagar i sträck och rycker lite lätt på axlarna. Folk tror jag spårar ur, jag känner mig ganska bra. Tycker det är fint så. Ni behöver inte rädda mig, inte ännu. Lovar. Imorgon är en ny dag.

Ibland måste jag få släppa taget, göra allt det där dumma jag är så bra på att göra och spåra ur lite. Det är så svårt att förklara. Jag skulle gärna släppa in er på ett litet studiebesök i min hjärna för att ge er lite perspektiv på hur mycket där pågår. Hur mycket skit som ligger och dammar där inne. Som i en gammal bortglömd vind i ett slitet och nedfallet hus.

 

Publicerad 04.02.2013 kl. 19:35

Vill inte.

Publicerad 31.01.2013 kl. 15:01

Sentimental själ med för mycket sprall i benen och ett virrvarr av tankar snurrandes i huvudet. 
En del kallar mig Maria, andra Mimmi.