Svär så min tunga blir svart.

Publicerad 02.07.2014 kl. 12:34

It's my birthday.

Minns den där ambitiösa tjejen som skulle ha högsta poäng i allt hon bara kunde och strävade efter att alltid göra så bra ifrån sig som bara möjligt. Fint minne hon tjejen. Må hon vila i frid. Den här tjejen hoppas bara hon blir godkänd. Något som hon misstänker kan vara knapert i samhällslära. Hett tips, läs till studentskrivningarna så ni inte behöver svamla bort hjärnan då det väl är dags att prestera.

Så där annars fyller jag år. Började dagen med att bränna allt jag rörde i matväg. Kaffekokaren krånglade, fick fiffla med den en hel del innan kaffet började droppa normalt. Kom i sista minuten till studentskrivningarna, spillde ut en hel påse nötter på golvet och hostade som ett tok under hela skrivningen. Nu snöar det också, how lovely. Trots dessa små motgångar har jag tänkt mig att det ska bli en bra dag ännu, födelsedagsoptimism.

Publicerad 22.03.2013 kl. 13:39

Jag skulle inte ut.

Sms efter sms rullade in igår med frågan ''är du påväg ut?''. Jag svarade att jag skulle vara hemma och ta det lugnt på dem alla. Sedan viskades det om att en större del av klassen skulle träffas i en av stans källarbarer. Klart jag vill gosas med dem. Täckte över allt som skvaldrade om min lunginflammation, var precis påväg utanför dörren då jag fick sms av en halvbekant som stod utanför mitt höghus. Han kom in, vi diskuterade lite. Jag hade inte hjärta att jaga ut honom så jag väntade tålmodigt på att han skulle ge sig av på egen hand så jag kunde kila iväg till mina klasskompisar. Vi satt en stund i en mysig liten bar. Diskuterade bananplättar och sådant där. Billiga baren kom på tal, fina tjejer var taggad. Jag med. Efter en stunds sittande smet två av oss iväg medan resten gick för att få i sig hamburgare. Vandrade över torget, steg in på finska baren man får bästa och sämsta fyllorna på. Det var smockfullt. Inom loppet av en timme mötte jag på både gamla högstadievänner, f.d. arbetskamrater, barndomsvänner och såg långa typen.

Skapade mig en skön fylla. En sådan där då man ännu har kontroll, vet vad som sker men ändå är fylld med fuffens och pratsamhet. Var jävligt nöjd med livet där jag satt med en kossukola i handen och lyssnade på söta människor som diskuterade idealfamiljer och allt möjligt annat. Snurrade iväg till rökrummet, diskuterade med trevliga människor som också stod där ensamma.

I något skede, alldeles för plötsligt, hojtade lamporna att det var dags att gå. Jag stötte på barndomsvännen som hade en karl under ena armen och en vän på andra sidan. De drog med mig. Vi strosade iväg mot en pizzeria. Blev sugna på att gunga. Jag och min nyfunna vän sprang ivrigt iväg till gungorna på en skolgård. Världen snurrade fint för varje rörelse gungan gjorde. Då vi var tillräckligt snurriga fortsatte vi vår färd mot fyllekäk. Kom in på en pizzeria, beställde en familjepizza. I väntan på den där pizzan hann jag med en hel massa fuffens. Vattenkanna och makaroner var en del av ekvationen. Då vi fått vår pizza bar det av nerför backen där fyllefilosoferingsvännen bor, förbi klätterställningen där jag vrickade foten som liten och vidare mot polisstationen. Vi kom in i en cellbostad, precis intill polisstationen. Trängde oss alla in i ett medelstort rum. Satt oss ner på sängen och hade pizzakalas. På den där pizzan fanns allt från räkor till kebab. Med andra ord åt jag kött för första gången på fem år, jävligt gött om jag ska vara ärlig. Mest troligen för de där fem åren som mina smaklökar inte fått vidröra kött. Och fyllehungern.

I något skede vandrade jag iväg, gick till vännen som bor högre upp på gatan. Satt och såg på då en av hans vänner hade årets feelis. Hittade mitt saknade soffhörn. Sov cirka tre timmar, drömde fina och underliga drömmar. Steg upp, drack en halvliter vatten och vandrade sedan iväg hem efter att lungorna gråtit ut sin ilska på mig med ett redigt hostanfall.

Publicerad 21.03.2013 kl. 12:14

Lungknark.

Sumpade både studentskrivning och arbetsintervju idag. Kändes inte värt att ens försöka då lungorna försöker tränga sig ur kroppen och huvudet är på snurr. Skrivningarna är det lugnt med eftersom jag redan skrev i höstas och bara tänkte försöka höja mitt E till ett L. Får leva med mitt E helt enkelt. Arbetsintervjun känns det lite mer bittert med, men jag kan inte annat än hoppas att något annat dyker upp snart. Världen går ju inte under bara för att det inte alltid går som man vill.

Så där annars shottar jag hostmedicin som påverkar nervsystemet på något roligt sätt och käkar piller som gör världen lite snurrig. Plus antibiotika förstås. Känner vimmelkantig. Skön omväxling från dödslängtan jag hade inatt då ögonen var igenklibbade, hostan aldrig slutade och bihålorna kändes som om de skulle sprängas.

Publicerad 18.03.2013 kl. 15:08

The ugly truth.

Min helg har varit fantastisk. Fredagen hostade jag tills jag spydde, hade stegring och min hals kändes som om jag svalt ett rivjärn eller en osthyvel. Känslan då du ska ha ner hostmedicin i en hals som är så söndermanglad att du är chockad att den inte blöder som en stucken gris är obeskrivlig. Ärligt talat trängdes det fram en tår eller två vid tillfället. Var säker på att döden var nära då jag satt där och kände av varenda millimeter av hostmedicinens brännande resa genom mitt svalg.

Lördag, dagen då alla unga själar är ute på fuffens har jag spenderat med att sova. Och hosta. För att inte nämna det faktum att jag varit tvungen att snyta mig så mycket att hälften av det jag snyter ut är blod. Senaste utvecklingen var ett kort niagarafall av näsblod för fem minuter sedan.

Publicerad 17.03.2013 kl. 01:45

Skoltrötta är vi allihopa, allihopa.

Skrev preliminär inför studentskrivningen i samhällslära. Låt oss säga såhär, jag har läst ca 3 sidor av 4 hela böcker. Gick det bra? Aaa, alltså... Kul hade jag i alla fall. Satt och var hyperaktiv som bara vad. Fick ihopskramlat så där 8 ½ sidor av svammel.

Publicerad 08.03.2013 kl. 14:50

Tillbaka i civilisationen.

Jag är tillbaka på internatet. Hej där saknade säng, balkong och sociala liv.

Publicerad 05.03.2013 kl. 16:03

Odödlig.

Det går på. Jag snurrar lite hit och lite dit. Så där som det ibland bara ska vara. Lägger mig åtta på morgonen och tror att det är sommar. Äter samma krabbispizza två dagar i sträck och rycker lite lätt på axlarna. Folk tror jag spårar ur, jag känner mig ganska bra. Tycker det är fint så. Ni behöver inte rädda mig, inte ännu. Lovar. Imorgon är en ny dag.

Ibland måste jag få släppa taget, göra allt det där dumma jag är så bra på att göra och spåra ur lite. Det är så svårt att förklara. Jag skulle gärna släppa in er på ett litet studiebesök i min hjärna för att ge er lite perspektiv på hur mycket där pågår. Hur mycket skit som ligger och dammar där inne. Som i en gammal bortglömd vind i ett slitet och nedfallet hus.

 

Publicerad 04.02.2013 kl. 19:35

Att få kaffet på rätt ställe är överskattat


Lyckades åstadkomma ett hav av kaffe här en dag på jobbet. Det var det mest spännande som hände under hela skiftet. Kändes bra. Kan min grej.
Publicerad 28.01.2013 kl. 19:59

Måndagsmorkkis

(alt. måndagsdepression, måndagsångest)

Definition:
Känslan av djup depression och ångest som oftast infinner sig redan på söndagskvällen då man inser att det snart är måndag igen. Måndagsmorkkisen förstärks av den ogjorda högen läxor, insikten av hur långt det är kvar till fredag och listan saker man borde ha gjort redan veckan innan. Dålig hårdag, slibbiga klädval och allmän trötthet gör inte saken bättre.  
Publicerad 21.01.2013 kl. 10:19

Wordfeud

Jag har ett grovt beroende av spelet Wordfeud. Varje gång jag har något viktigt att ta itu med intalar jag mig själv att Wordfeud är mycket allmänbildande och därmed går an som allt från pluggande till sovande. Till saken hör ju att en stor del av gångerna det är min speltur radar jag bara ut en massa bokstäver och hoppas på att de ska bilda ett existerande ord, så speciellt mycket får jag ju inte ut av det.
Publicerad 08.12.2012 kl. 22:29

Hullulla on halvat huvit

Tre dagar i utkanten av stan och jag har redan blivit lite mökkihullu. Lider av akut sällskapssjuka. Varje gång mobilen plingar till blir jag på tok för lycklig, bara för att inse att det bara är batteriet som blivit fulladdat. Det är i-landsproblem det ni.
Publicerad 08.12.2012 kl. 02:28

Är det detta man menar med att inte fastna på bild?

Publicerad 06.12.2012 kl. 13:10

Alien invasion i G-by

Jag och min aliensjukdom har tagit skydd i ghetto G-by över långhelgen. Känner mig lagom fräsch och gosig för tillfället. Läkaren ordinerade nagelklippning och jeansförbud åt mig så jag känner mig väldigt fin och kvinnlig i mina collegebyxor och kortklippta naglar. För att inte tala om den där sköna känslan av att inte ha någon hud vid knävecket och på baksidan av låret.

Så där annars har vi det väl bra. Antibiotikakur och antibiotikasalva for the win. Kanske bra med ofrivillig rehab på 10 dagar för den här stackars kroppen som fått stå ut med lite allt möjligt.
Publicerad 05.12.2012 kl. 15:00

En lördag

Publicerad 03.12.2012 kl. 12:22

Sentimental själ med för mycket sprall i benen och ett virrvarr av tankar snurrandes i huvudet. 
En del kallar mig Maria, andra Mimmi.
 

Kategorier

Senaste kommentarer

21.04, 22:50Inte längre nitton, part 2. av Longboard all the way.
27.01, 21:27Snö är ju lite roligt. av Åbobruden
28.05, 06:45Ett rum och katt, förmånlig hyra. av Ryggsäcksbruden
20.02, 16:08Det är kaos att växa upp. av Nachos